Autoverzekering vergelijken

Als je een auto koopt, dan ben je in Nederland verplicht een autoverzekering af te sluiten. Gelukkig dat dit snel en makkelijk gaat, maar daar zit ook de valluik. Je kunt namelijk kiezen tussen tientallen verschillende autoverzekeringen. Welke past het best bij jou? Hoe wil je eigenlijk verzekerd zijn? Je doet er dan ook goed aan om je autoverzekering te vergelijken op prijs en voorwaarden. Ben jij op zoek naar een goedkope autoverzekering? Je autoverzekering vergelijken doe je hieronder met onderstaande autoverzekering vergelijker. Je krijgt dan de goedkoopste autoverzekering voor jouw gewenste situatie.

WA, WA+ of allrisk verzekerd?

Als je een autoverzekering afsluit krijg je de keuze om te kiezen tussen een WA, WA+ of allrisk autoverzekering. Weet jij precies wat dit inhoudt? Wij leggen het hieronder voor je uit:

Als je een autoverzekering afsluit, dan heb je standaard een WA verzekering. Dit betekent dat jouw verzekeraar de schade vergoed die jij per ongeluk veroorzaakt. Dus als jij de veroorzaker bent van een ongeluk, dan worden de kosten van de tegenpartij vergoedt. De schade die jij aan je auto hebt wordt dan niet vergoedt. Hiervoor heb je een allrisk autoverzekering nodig. Met een allrisk autoverzekering maakt het niet uit wie de schade veroorzaakt, want jouw verzekeraar vergoedt alle schade die aan jouw auto wordt toegebracht. Hier betaal je echter ook voor. Je hebt ook de mogelijkheid om voor een WA+ autoverzekering te kiezen. Dit houdt in dat je verzekerd bent tegen diefstalschade en stormschade. De premie van je autoverzekering wordt dan ook maar een heel klein beetje duurder.

Je schadevrije jaren  bepalende hoogte van  je premie.

Als je een autoverzekering afsluit krijg je van de verzekeraar korting als je schadevrije jaren hebt. Dit betekent het aantal jaren dat je een auto in je bezit hebt zonder dat je schade hebt verricht. Je wordt dus beloond door veilig en schadevrij te rijden. Hoe hoger je schadevrije jaren, hoe lager je premie is. De korting die je ontvangt kan oplopen tot wel tientallen euro’s per maand. Weet je niet hoeveel schadevrije jaren hebt? Raadpleeg dan je verzekeraar. Is dit je eerste auto? Dan begin je met 0 schadevrije jaren.

Aanvullende verzekeringen

Als je een autoverzekering afsluit, dan krijg je de mogelijkheid om aanvullende verzekeringen af te sluiten zoals een ongevallen inzittendenverzekering of rechtsbijstandsverzekering. Deze aanvullende verzekeringen zijn optioneel, maar zijn vaak wel handig. Zo wordt bij een ongevallen inzittendenverzekering de schade vergoed als iemand na een ongeval invalide raakt of overlijdt. Een rechtsbijstandverzekering komt van pas wanneer de tegenpartij van een ongeluk niet wil meewerken. Je kunt dan hulp van een derde partij verwachten die jou helpt met de afhandeling van een ongeluk of conflict.

Autoverzekeringen vergelijken begint hier

Zoals je hierboven leest is het van groot belang dat je de juiste autoverzekering kiest. Je doet er dan ook goed aan om hierboven je autoverzekering te vergelijken op prijs en voorwaarden. Zo voorkom je ongewenste situaties. Je autoverzekering vergelijken? Dit doe je natuurlijk bij Kijkenvergelijken.nl.

 

contact: info@kijkenvergelijken.nl